Als een vlieger in de Wind

We waren al vroeg op het veld toen ik meteen aan het werk werd gezet door Farren. De kist moest geïnspecteerd en bijgetankt worden; natuurlijk moest ik alles zelf doen als kersverse Savannah piloot. De windsock wapperde als een gek, dus dat betekende een super leuke vlucht in dit lichte vliegtuigje! Met minder dan 15 meter take off roll waren we al airborne en vlogen we naar het Noorden voor wat touch and go’s bij Riebeek Kasteel. De forse rugwind blies ons al snel richting de Voelvleidam en de General Flying Area waar ik de komende maanden veel zal vliegen. Het is best wennen om zo alert te zijn met mijn voeten sturen, maar het vliegtuigje vliegt fantastisch. Naast de vele oriëntatie en radio oeffeningen deze middag, heeft Farren ook even laten zien hoe de kist overtrekt; dit bij een indrukwekkende 26mph: het lijkt bijna een vlieger!

De landing op Stellenbosch was ook merkwaardig, we hadden geeneens een runway nodig en stonden na enkele meters al stil!

Bij de tweede vlucht van de dag stond er nog meer wind, dus voor Farren en mij nog meer lol!

Ik krijg een steeds beter gevoel van hoe het ding vliegt en heb heerlijk gevlogen in de Franschhoek vallei en over het parelwitte strand. De zon stond laag en glinsterde over de diepblauwe zee. Wij hingen still boven Somerset West en in de verte hingen en wolkjes aan de toppen van de bergen. Pure rust.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *