Weekendje Texel

De kleine blauwe Warrior was volgepropt met tentjes, slaapzakken, drie enthousiaste passagiers en genoeg liters brandstof :het grote avontuur kon beginnen!! Een paar weken terug hoorde ik voor het eerst over de befaamde “movie Fly-in” op Texel international airport. In het weekend van 26-27 mei was iedereen welkom om in eigen vliegtuig de tijdelijke openlucht bioscoop te bezoeken. Dit kon ik natuurlijk niet missen! Enthousiast vertelde ik mijn plan aan een stel vrienden van de zweefvliegclub: die waren meteen verkocht en wilde allemaal wel mee!

Het uit de hand gelopen plan veranderde in een episch avontuur en zo stonden wij Zaterdagmiddag met 5 kisten en 20 man klaar om te vertrekken. Er werd nog snel een groepsfoto gemaakt en 5 minuten later verlieten wij het veld als een zwerm vogels richting het noorden. Wat was het een prachtige namiddag. De “Foxtrot Juliet Delta”, de trouwe blauwe kist was het “meiden vliegtuig” en wat was het leuk om met drie vriendinnen zo’n avontuur te beleven! 

 

 

Eenmaal aangekomen op Texel kon ik mijn ogen niet geloven. Meer dan 70 vliegtuigjes, alle soorten en maten, stonden opgesteld in rijen, omringd door geparkeerde fietsen en kleurrijke tenten. Bij het grote opblaas scherm stonden ook al kisten: die hadden wel een heel goede plek uitgezocht voor de bioscoop avond!  

Pop-up tentjes en harde wind zijn geen goeie combinatie, dus het opzetten van ons kamp was nog even een missie. Gelukkig stond er na ons harde werk een heerlijke avondmaal voor ons klaar, frietjes en hamburgers, gebakken in de zilveren food truck! Een paar jongens van de club hadden hotelkamers geboekt, dus voor dat de film begon hebben wij nog gezellig met 20 man op het dakterras gezeten met uitzicht over het prachtige veld. Het enige wat ontbrak was een lekker koud biertje… Dit moest wel even geregeld worden.

 

Met de auto van de havendienst racete we, met zwaailichten aan, naar de Jumbo voor wat hapjes en drankjes en natuurlijk een paar zakken popcorn voor tijdens de film!

Rond kwart over tien zaten we met z’n allen klaar voor het grote scherm. Iedereen ingepakt in slaapzakken en dekentjes, lekker in de cockpit van eigen kist of op stoeltjes vooraan. Iedereen kreeg een draadloze koptelefoon en zo hebben we heerlijk gekeken naar de passende film “American Made”.

Rond 1 uur kroop ik eindelijk m’n tentje in. Met het deurtje open keek ik nog even naar de heldere lucht. Ik zag de maan en door haar felle schemering ook de contouren van mijn vliegtuig. Dit was het perfecte einde van een mooie dag.

 

 

Om half 7 werd ik wakker van het geluid van de vogels. M’n tentje stond nog open en de koele bries was fijn. Zo rolde ik, met slaapzak en al, het tentje uit en heb toen een uurtje geslapen in het gras naast de Warrior. Isabelle, mijn co-pilote kwam er ook bij en samen keken we onze ogen uit naar het unieke plaatje wat voor ons lag. Het was prima wakker worden in dit vlieg paradijs.

 

 

Om 9 uur stond er een top ontbijt klaar in de hangaar van de zweefvliegclub en verlieten we met volle buik dit mooie eiland. Bovenop alles hadden we op de terugreis fantastisch zicht en sloten we dit spectaculair uitstapje af met een adembenemende vlucht.  Zeker voor herhaling vatbaar!

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *