JOEHOE! IK GA VLIEGEN BIJ DE PARA’s!!

Al een tijdje droomde ik ervan om te kunnen vliegen bij het parachutisten centrum in Hilversum en daar op hun monster van een Cessna 182 een stel adrenaline junkies uit het vliegtuig te gooien. Deze droom is vandaag uitgekomen!! Vorige week zondag had ik een gesprek met Peter, de Chief Pilot bij de Para’s, die erg enthousiast was over mijn plannen en ambities. Echter had hij nog geen beeld van mijn vliegkunsten en vroeg daarom aan Bob, ex- F16 instructeur, oftewel mijn vlieg “mentor” hier in Nederland of hij vond of  ik klaar was voor deze onderneming.

Bob had al een tijdje niet met mij gevlogen en wilde graag zien wat ik allemaal heb geleerd tijdens mijn avonturen in Afrika. Op basis van een korte vlucht samen zou hij beslissen of ik er klaar voor was. Dus vanochtend was het eindelijk zo ver en moest ik aan hem laten zien dat ik goed genoeg was om de verantwoordelijkheid van het paravliegen tot me te nemen. Vol gezonde spanning steeg ik op en werd al meteen begroet met een gesimuleerde engine failure landing oefening, gevolgd door een flapless circuit en full stop landing. 12 minuten hielden we het samen uit; toen was de pret voorbij. Bob had genoeg gezien, en ik was er klaar voor!  

Ik kreeg s avonds een telefoontje van Peter, die mij feliciteerde en welkom heten bij de club van para vliegers. In de laatste week van Mei begin ik met mijn training en hopelijk kan ik deze zomer veel uurtjes klokken op de 182!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *