Terug in Nederland

Inmiddels ben ik alweer ruim 2 weken terug in Nederland en de tijd is letterlijk voorbij gevlogen. Vol energie en enthousiasme kwam ik aan op Schiphol, met het idee om de komende maanden productief aan de slag te gaan en nog harder te gaan werken aan mijn ideale toekomstbeeld! De zomer is in aantocht, de dagen worden langer en wat is het dan een feest om weer in Nederland te zijn. Ik had een paar dagen de tijd om weer in het dagelijkse ritme te komen en toen begon alweer het meikamp. 3 keer per jaar wordt er op de Gooise zweefvliegclub een vliegkamp georganiseerd: voor jong en oud, voor iedereen die behoefte heeft aan een weekje vol vliegen en gezelligheid. Hier doe ik al 5 jaar trouw aan mee en telkens weer geniet ik van de heerlijk sfeer en maak ik de mooiste vluchten. Vorig jaar was ik kamp mama; lekker elke dag boodschappen doen voor ruim 30 man, een beetje koken en wijntjes drinken op het heerlijke terras. Uiteraard werd ik dus op deze maandag bij de eerste kamp briefing uitgereikt met de titel “kamp oma”, wat een grap!

Het loslaten van de verantwoordelijkheid was makkelijk en kon ik als kamp oma meer tijd besteden op de startplaats en in de lucht! Het was zoals ouds net zo gezellig en heb ik veel nieuwe clubleden ontmoet die deze passie voor het vliegen met mij delen!

 

De zondag na de kampweek was een verbazingwekkend mooie voorjaarsdag. Het was maar liefst 28 graden en het barstte van thermiek. Toevallig kwamen mijn moeder, vader, oom en tante even langs op de motor en hebben ze die middag genoten van alle bedrijvigheid op het veld. Als kers op de taart kon ik nog een sleepvlucht maken met mijn tante Daphne, die vervolgens een half uur lang met een grote glimlach mee heeft gevlogen. Wat is het toch leuk om met passagiers te vliegen, om de enthousiaste reacties te horen over hoe mooi Nederland is vanuit de lucht. Daphne was een top passagier, hoe steiler de thermiek bochten hoe beter en ze vond de ervaring echt fantastisch!

Om kwart voor 10 sloot ik de hangar deuren en daarmee kwam deze prachtige vliegdag tot haar eind.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *