Day Flights, Night Markets

Na een goede nachtrust was het alweer weer tijd voor een mooie uitdaging. Ik trok mijn inmiddels uit elkaar vallende sneakers aan en reed samen met Maurits naar de Helderberg; een van de meest prachtige wandelgebieden in Kaapstad. Met een dikke wolkenlaag bovenaan de berg bleef het een aangename temperatuur om de berg te beklimmen en genoten we van de spectaculaire uitzichten onderweg. Ik herken de omgeving goed vanwege al het lokale vliegen.

Alles lijkt zo klein vanuit de lucht, maar na 2 uur bergopwaarts buffelen had ik toch wel door hoe groot deze bergen echt zijn! Eenmaal terug bij de entree van het park genoten we van een heerlijk glas verse jus en was het alweer tijd voor een middag vlucht! We stegen op richting het noorden en vlogen langs het berggebied richting Voelvleidam, wat in een beschermd natuur gebied licht. Vanaf hier vlogen we over de bergtoppen richting Tulbagh en vlogen we op 1500 ft door een schitterende vallei weer richting het zuiden. Het is ongelooflijk hoeveel verschillende landschappen je tegenkomt in 2,5 uur vliegen: van donkergroene wijngaarden, naar kilometers droge farms, dan vlieg je over de robuuste bergtoppen zo over de wetlands en de dammen van Theewaterskloof. Je kijkt je ogen uit!

Ik was aardig kapot na deze intensieve vlucht, maar op ons dagrooster stond nog een laatste avontuur: de Lourensford Evening Market. Wat ben ik blij dat we daar nog naartoe zijn gegaan.

Het was een half uurtje rijden naar Lourensford Wine Farm en aan het eind van een lange  onverlichte weg bleek er weinig leven te zijn bij de estate. Ik vroeg de weg aan de nachtwaker in het kleine huisje bij de entree en hij wees ons nog verder een donker pad op. Tot onze grote verbazing kwamen we aan bij een mega drukke parkeerplaats en hoorde we in de verte al de geluiden van de live band. De markt is elke vrijdagavond open en bestaat uit live muziek, veel wijn en talloze lekker food stalls met lokaal geproduceerde gerechten. We schoven aan bij een lange tafel met wat lokale oudjes die graag over slangen en prachtige vrouwen wilde kletsen. We genoten enorm van de levende sfeer die er hing, heel typerend voor de Stellenbosch lifestyle.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *