Breakfast Fly-In’s & Wine tastings: It’s Weekend!

Het is alweer weekend, dat betekend hier in Zuid Afrika dat er genoeg leuks te doen is! Bij Saldanha airfield, ongeveer 150 Km ten noordwesten van Kaapstad gelegen, was er een breakfast fly-inn georganiseerd waar ik natuurlijk graag naartoe wilden. Ik zou er samen met wat vrienden naartoe vliegen in een Piper Warrior, maar last minute was het toch nog mogelijk om die ochtend nog een vlucht te maken op de Bushbaby. Dit had voor mij voorrang, want ik ben hier uiteraard om zelf uren te maken. Toen ik de instructeur vertelde over de Fly-Inn reageerde hij heel enthousiast en besloten we van mijn les een Navigatievlucht te maken! De route er naartoe is elke keer weer adembenemend; je vliegt langs ver uitgespreide natuurgebieden vol lagunes en duinen.

Ik zag van verre de verharde baan al liggen, de parkeerplaats gevuld met rijen minuscule vliegtuigjes. Het was een goede oefening om met de Bushbaby op een asfalt baan te landen en we hebben daar uiteindelijk 6 touch en go’s geoefend. Het ontbijt was bij aankomst al bijna op, ze hadden alleen nog wat Boerewors voor ons, maar dat was geen ramp want ik was er juist voor de vliegtuigen. Veel piloten hier zijn op leeftijd, praten toch wel met een racistische toon en hebben altijd heel veel interessante vliegverhalen. Ik moet me vaak inhouden in gesprekken als het gaat om de politiek of om de duidelijk rassenscheiding die zich nog steeds afspeelt. Je leert veel over jezelf en over andere als je een tijdje in een ander land zit, mensen hebben niet voor niets een bepaalde mening en beeld van de wereld, daar speelt veel achter.

De vlucht terug was rustig en ik kon het heel goed vinden met mijn instructeur Andre. Hij was onder de indruk van mijn vliegkunsten en ik ben dankbaar voor alle goede tips die hij mij gaf om nog beter te kunnen vliegen in de Bushbaby. 2,5 uur vliegen met iemand die je niet goed kent is best leuk, want je hebt genoeg om over te kletsen!

Eenmaal terug bij Wintervogel doken we final approach Runway 26 aan, vol bergafwaarts en landden veilig op de ruige strip! De briefing moesten we kort houden, want het volgende item op mijn agenda stond te wachten.

Even snel douchen en op naar een welverdiende wine tasting! Samen met Fabio, een student piloot uit Italië, heb ik genoten van 5 soorten wijn in de prachtige tuinen van “De Kleine Zalze” wijnboerderij. Voor maar 4 euro wordt je geserveerd als een vorst en mag je proeven van de vruchten van dit mooie land, bij een ondergaande zon over de pittoreske wijngaarden.

Na deze heerlijke ‘Sundowner’ spraken we af bij Ocean’s 8, mijn favoriete sushi tent, waar Fabio en ik samen met Farren en Lee lekker hebben gegeten. Bij de vis kwamen natuurlijk nog een paar glazen lokale wijn; een goede afsluiting van deze lange dag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *