Netwerken

Vandaag was zo’n dag die op geen een manier beter had kunnen verlopen. Vandaag ontmoette ik Jessie Goodman. Soms maak je kennis met mensen en weet je dat het zo had moeten gebeuren, de klik was er meteen en zij is nu deel geworden van mijn levenspad tot bushpiloot. Jessie is 26 jaar oud en doet precies wat ik op haar leeftijd ook droom te doen. Ze vertelde dat ze een paar jaar geleden was begonnen met haar vliegopleiding en er alles aan heeft gedaan om bushpiloot te worden. Netwerken was haar magische kracht en zo is ze met amper 250 uur aangenomen bij een charterbedrijf in Namibië. Ze is daar naartoe gegaan en heeft persoonlijk haar CV ingeleverd, waardoor het bedrijf graag met haar in zee wilden gaan.

 

In Namibië vliegt ze op de Cessna 210’s en heeft gister haar rating op de Caravan gehaald. “Je moet niet wachten totdat het bedrijf besluit of je er klaar voor bent, nee je betaald er zelf voor en zo doe je dat.” zei ze. Dit is precies de mentaliteit die ik waardeer. Ze heeft zelf gespaard voor de rating en zei dat als je dat niet doet, zit je eeuwen lang te wachten tot het bedrijf het voor je betaald en dan zit je nog jaren aan hun vast om het terug te kunnen betalen. De dag nadat ze de rating had gehaald kreeg ze al van twee bedrijven in Botswana een baan aangeboden. Nu woont ze in Swakopmund en zegt dat ze nooit meer op asfalt banen wil landen. Want bush vliegen is het echte vliegen. Na 2 uur praten vroeg ik of ze mee wilde in de Savannah en dat wilde ze graag! Wat werden we toch nagestaard toen we langs het clubhuis taxiede, twee blonde smurfen in die grijze muis!

Het was heerlijk kalm en samen vlogen we laag over de golven van Betty’s Bay, wat vroeger tijdens haar opleiding ook haar standaard vliegroute was. Deze ontmoeting was perfect en wat hoop ik graag dat we vaker met elkaar zullen gaan vliegen!!

 

Na deze prachtige vlucht begonnen we al vroeg aan het bier en werd het een aardig zooitje met alle jonge piloten en instructeurs. Ik heb enorm gelachen met al die gekke, maar ontzettend lieve Zuid Afrikanen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *