Monsters Vliegen

De “Taj Mahal” onder de hangars van de Stellenbosch vliegclub had haar deuren wijd open staan, op de apron stond een glimmende Baron. Vandaag zou ik een vlucht maken met Lyle, een ex SAA piloot, die nu geniet van zijn pensioen en alleen nog maar de vetste vliegtuigen bestuurt. Vol bewondering liep ik door de grote hangaar, gevuld met de mooiste speeltjes, toen Lyle binnen kwam rijden in zijn Cabriolet Jaguar. Deze baas van een piloot was eigenaar van een Cessna 180, Cessna 195, de Baron en zelfs een oud militair trainingsvliegtuig! Ik was heel geïnteresseerd in zijn vlieggeschiedenis, vooral omdat hij ook DC3’s heeft gevlogen in Afrika en veel ervaring heeft opgedaan bij verschillende bedrijven voordat hij bij de airlines ging vliegen.

Na een korte uitleg over zijn vliegtuigen was het tijd om er eentje uit te kiezen om mee te vliegen. Ik koos natuurlijk voor de Cessna 195. Dit prachtige vliegtuig met haar enorme stermotor en unieke bouw is fantastisch om in te vliegen!  Na take-off gaf Lyle mij al meteen de controls en mocht ik zelf op 800 voet over de wijngaarden racen. De controles waren minder zwaar dan ik had verwacht; het vliegtuig sneed met een indrukwekkende snelheid door de lucht en mijn dag kon niet meer stuk.

Het half uurtje was zo voorbij en toen we waren geland vroeg Lyle heel nonchalant of ik zin had om met de Baron ergens te gaan lunchen. Wat een luxe! Helaas moest ik dit aanbod weigeren, maar volgende keer zeg ik zeker ja!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *